Noriu išmokti patylėti. Ypač tuomet, kai nekalbu.

2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Ko iš tikrųjų mus moko gailestingumas? (из бесед митрополита Афанасия Лимассольского)

Gailestingą širdį įgyjame nuo paprastų dalykų: nuo to, kokiu būdu tu kalbi su kitu žmogumi, su kokia nuostata padedi jam, net gi paduodamas kupiūrą. Kodėl Kristus mus pašaukė būti gailestingais? Ar dėl to, kad vargšus padarytų turtingais, o turtingus vargšais? Žinoma, ne dėl to, o kad mes bendrautume su kitu žmogumi. Išmaldos priežastis, pagal Evangeliją, glūdi ne socialinėje srityje, o dvasinėje - išmokti bendrauti su savo broliu, užjausti jį varge, išmokti atimti iš savęs kažką dėl kito, galiausiai, numirti, kad kiti gyventų. Kaip Kristus numirė, kad gyventume mes.

--Tas pats tekstas rusų kalba:
Обретение милостивого сердца начинается с простых вещей: с того, каким образом ты говоришь с другим человеком, с каким расположением помогаешь ему, даже протягивая купюру. Почему Христос призвал нас быть милостивыми? Для того ли, чтобы бедных сделать богатыми или богатых бедными? Конечно, не для этого, а для того, чтобы мы общались с другим человеком. Причина милостыни, согласно Евангелию, лежит не в социальной, а в духовной сфере – научиться общаться со своим братом, сострадать ему в его бедах, научиться лишать себя чего-то ради другого, наконец, умереть, чтобы другие жили. Как и Христос умер, чтобы жили мы.
---
(..из бесед митрополита Афанасия Лимассольского. Перевод с болгарского диакона Георгия Максимова)

P.S. Norėjau įkelti mažytę ištraukėlę iš straipsnio, kuris man labai patiko...

1 komentaras:

  1. Ačiū.Stipru. Noriu dar. Gal galima būtų gauti visą straipsnį paskaityti? Ar bent nuorodą, kur galėčiau jo ieškoti? Būčiau dėkinga.

    AtsakytiPanaikinti