Noriu išmokti patylėti. Ypač tuomet, kai nekalbu.

2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Išsigydykime kosulius ir važinėkime ekologiškai :)


O kad burzgiant mašinai imtų žydėti gėlės
(ar bent jau pasklistų jų kvapas)!

Pasitaiko, kad kokia mašina "iškosėja" neskanių dūmų kamuolį.

O būna, kad kosėja ir kosėja, ir vėl kosėja, ir nežinai kur dėtis, puoli išjunginėti visus „pūtikus“ automobilyje... Aplenki arba atsilieki, kad nei matytum, nei užuostum. Užjauti, žinoma, vairuotoją (dėl būsimų išlaidų).

Bet blogiau, kai žmonės vieni apie kitus irgi kosėja ir kosėja. Kur bepasisuktum, girdi tuos kosulius, užuodi ir matai nuolat be paliovos leidžiamus dūmų kamuolius... Oho kaip mokame juos leisti! Ne prasčiau nei sovietiniai "Ikarusai" – tuos dūmus jausdavo visi, kas tą autobusą matydavo – nesvarbu, iš išorės ar iš vidaus. Tikra nelaimė būdavo stovėti ten, kur „Ikarusas“ pajudėdavo iš vietos ar paspausdavo ant gazo...

Taip ir gražių moterų pasitaiko – rodos, nieko jai netrūksta, tokia trapi, pažeidžiama, bet kai paleidžia dūmų kamuolį ant kokio nusidėjėlio, tai nežinai, ar Ikarusas pajudėjo, ar žmogus burną pravėrė!
(Žiūrėk, ir pats nenorom imi kosėti, nes gerklę užgraužia).

Maža mūsų Lietuva, tai ir užuodi žmogus tuos dūmų kamuolius, ir vis netyčiom. Tada užjauti "sergantįjį", kuriam vis nepavyksta pasveikti. Chroniška, nepagydoma liga?

Bet ką daryti tam, ant kurio nuolat kosėja?
Žinoma, tai retorinis klausimas, nes kai išgirsti, kad ant tavęs kosėja – nedarai, paprastai, nieko. Nebent, jei yra proga – apeini ar apvažiuoji, kad dūmams daugiau vietos liktų.

Vis gi, kas dėl automobilių, tai tokiais važinėti draudžiama, tokius vairuotojus jei sugauna baudžia, o Ikarusus, nemokančius nieko kito, tik kosėti, nurašinėja...

Bet kaip suvaldyti žmogų su šia baisia liga? Kaip jį pagydyti?

O juk nuo to kosulio ir leidžiamų dūmų kenčia daugybė žmonių... Net ir pats (dažniau pati) juos leidžiantysis! Ar jūs taip nemanote?

Moralas: susitaisykime savo automobilius ir važinėkime ekologiškai, nekosėdami.

Galų gale, kiek galima!


P.S. (Beje, kaip gerai pastebėjo viena kolegė - savąsias mašinas reikia taisyti nuolat. O  viena draugė, gyvenanti užsienyje pakomentavo, kad tik susirinkus lietuviams imi jausti tų dūmų kvapą... Keistas sutapimas - senos mašinos mūsų keliuose ir dūmus leidžiantys žmonės jų šaligatviuose... Gal, sakau, išsigydžius nuo chroniško kosulio/dūmijimo ir ekonominė padėtis pagerėtų, ne tik sveikata?).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą