Noriu išmokti patylėti. Ypač tuomet, kai nekalbu.

2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Brolystės ilgesys arba kai lakštingalos čiulba lietuviškai...

Nemoku apsakyt, kaip lydausi ir svaigstu klausydama...
Matyt, pasiilgau būtent TOKIOS muzikos...

Žodžių-muzikos-atlikimo-... vientisumas tiesiog keri. Ir tie atlikėjų balsai ...

Rodos, imtum ir rėktum Ščiogoliovaitės balsu: "Mes turime talentųųųų!". Bet iš tikro turime. Tik šiuo atveju nežinau ar tinka sakyti - talentų. Nesolidžiai skambėtų.
Po talentų šou žodis "talentas" ima asocijuotis tik su pradedančiais aptikti savuosius gebėjimus... O čia - taip, labai talentingi, bet ne tik - tiesiog profesionalai. Ir profesionalumą suvokiu ne tik kaip gebėjimą gerai sugroti ar sudainuoti. Bet ir sugyventi su šalia esančiais, šaliai grojančiais, drauge dainuojančiais...

Nuotrauką pasiskolinau iš http://www.skyle.lt/

Beje, tas grupės pavadinimas... Niekaip jo neprisijaukinu, bet vaikai ir jaunimas turbūt svaigsta :)

Vakar šiek tiek žiūrėjau per tv jų koncertą (gaila, kad tik šiek tiek teko...) - ir nejučia galvojau - ši grupė ne skylė, o broliai. Tikrai, broliai ir ...sesuo.

Ir klausytojai - akivaizdu - beklausydami tampa broliais...

Ir dar pagalvojau, kaip gerai kad dar likę nacionalinės televizijos nuotrupų... Kiti kanalai transliuoja tokią "gerą" muziką, kad kitą kartą norisi pasistatyti būstą neleistinoje vietoje ir ten gyventi. Kad ir be elektros.
Sakysite - niekas neverčia žiūrėti. (To dar betrūko...)
...


Tiesa, šis albumas širdies paėmimu prilygsta anksčiau išleistam CD - UŽ LAISVĘ, TĖVYNĘ IR TAVE... (Gražiasios partizanų dainos). Nors nežinau, ar galima lyginti...


Bet tai tikrai aukso fondas namuose.

---

"Nuo tuopų lašanti viltis... "

---

Kartais pagalvoju, kad retsykiais turėtų būti baugu susitikti ne tik su Dievu (atsiskaityti už nugyventą gyvenimą), bet ir padėjusiais gyvybes už laisvę... Ar galėsiu jiems paduoti ranką?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą